Ohlášky 24. neděle v mezidobí, 13.9.2020

13.9. neděle 24. neděle v mezidobí
14.9. pondělí svátek Povýšení svatého kříže
15.9. úterý památka Panny Marie Bolestné
16.9. středa památka sv. Ludmily, mučednice
17.9. čtvrtek svátek Stigmatizace sv. Františka
18.9. pátek slavnost VÝROČÍ POSVĚCENÍ KOSTELA
20.9. neděle slavnost VÝROČÍ POSVĚCENÍ KATEDRÁLY, den poděkování a smíru v naší farnosti

  • V tomto týdnu budou mše svaté v obvyklých časech.
  • minulou neděli se při sbírce vybralo 2.860,- Kč
  • v pátek 18. září bude, jako už pravidelně, adorace Eucharistie od večerní mše do 22 hodin. Děkuji všem, kdo se zapojili do služby přítomnosti v jejím průběhu a vás ostatní chci pozvat k účasti – třeba jen na chvilku zajít v pátečním večeru do kostela. Je to příležitost k zastavení a setkání se s podstatným v našem utíkajícím světě. A každý, kdo si na to najde chvilku může potvrdit, že odejde obnovený a proměněný!
  • V pátek budeme slavit 110 výročí posvěcení našeho kostela, a tak bude příští neděli, 20. září, mše sv. věnována na poděkování těm, kteří žili před námi v našem městě a díky kterým máme, mimo jiné, i náš kostel a faru. A také prosbě za smír všeho zlého, k čemu zde došlo, zvláště mezi Čechy a Němci. K této příležitosti chceme vytvořit seznam jmen a rodin, které do této mše sv. zahrneme – jistě to nebudou všichni, ani většina – ale aspoň někteří. Pokud byste chtěli někoho do tohoto seznamu doplnit, můžete tak udělat na farních webových stránkách.
  • Vzadu v kapli na stole si také můžete koupit některé publikace, mimo jiné i ty, které byly vydány u příležitosti 100. výročí posvěcení našeho kostela.
  • Příští neděli jsme také zváni na Pochod života, na usmíření za zločiny, které se staly ve 2. světové válce vůči židům. Pochod vyjde ze tří míst v Česku, Německu a Polsku a setká se na Trojzemí. Další informace jsou na plakátcích, které si můžete vzít vzadu v kostele (visí i na nástěnce).
  • Hygienická opatření – jak víte, došlo plošně ke zpřísnění hygienických pokynů. Ve vnitřních veřejných prostorách se mají nosit roušky, bez ohledu na počet účastníků. Budeme se snažit toto nařízení dodržovat s tím, že lektoři na čtení roušku sundají, podobně i kněz u mikrofonu. Také je možné, že někdo nemůže roušku nosit ze zdravotních a podobných důvodů, tak to respektujme, není třeba se navzájem upozorňovat. Víme, že jsme v Božích rukou, a to je to hlavní!
  • Pokud jde o pozdravení pokoje, omezte je prosím pouze na členy vlastní domácnosti a blízké lidi (respektujme to, že pro někoho může být kontakt s cizím člověkem ohrožující).
  • Ve středu 16. září bude setkání farní rady, tak tam toto všechno ještě probereme. Pokud byste měl někdo nějaké podněty nebo připomínky k naší farnosti, můžete je říci Jeronýmovi, nebo jinému členu Farní rady (Bernard OFM, Jana OSF, P. Riss, I. Březinová, I. Bradáčová, P. Šverma).