Ohlášky 25. neděle v mezidobí, 20.9.2020

20.9. neděle slavnost VÝROČÍ POSVĚCENÍ KATEDRÁLY, den poděkování a smíru v naší farnosti
21.9. pondělí svátek sv. Matouše, apoštola a evangelisty
23.9. středa památka sv. Pia z Pietrelciny, kněze
27.9. neděle 26. neděle v mezidobí
28.9. pondělí slavnost SV. VÁCLAVA, MUČEDNÍKA, hlavního patrona českého národa

  • V tomto týdnu budou mše svaté v obvyklých časech. Na sv. Václava, 28. září, zde bude mše svatá v 9 hodin.
  • pátek 25. září bude, jako už pravidelně, adorace Eucharistie od večerní mše do 22 hodin.
  • Minulou neděli se při sbírce vybralo 3.650,- Kč. Sbírka bude odeslána na Svatou zemi.
  • V sobotu 10.10. budou v našem kostele oddáni Daniela Cvejnová a Radek Řezníček z Liberce. Přejeme jim do společného života Boží požehnání a pomoc a vše dobré!
  • Vzadu v kapli na stole si také můžete koupit některé publikace, mimo jiné i ty, které byly vydány u příležitosti 100. výročí posvěcení našeho kostela. Také jsou tam nové pohlednice našeho kostela, které nafotil a nechal vytisknout bratr Bernard. Cena jedné pohlednice je 4 Kč.
  • Dnes jsme také zváni na Pochod života, na usmíření za zločiny, které se staly ve 2. světové válce vůči židům. Pochod vyjde ze tří míst v Česku, Německu a Polsku a setká se na Trojzemí. Další informace jsou na plakátcích, které si můžete vzít vzadu v kostele (visí i na nástěnce). K pochodu je také možné se připojit v Žitavě (vlak odjíždí z Liberce v 13:32).
  • Formace služebníků – spolu se sestrami františkánkami bychom chtěli nabídnout cyklus pravidelných večerních setkání jednou za měsíc, která bychom chtěli zaměřit na přípravu ke službě v církvi. Procházeli bychom různá témata a setkání by mělo teoretickou i praktickou část. Určeno je pro ty, kdo už v našich farních společenstvích slouží (nebo by se rádi do nějaké služby zapojili). První setkání bude 14. října v 19:30, místo ještě upřesníme. Zájemci se mohou hlásit do 4. října u br. Bernarda na mail bernard@ofm.cz.
  • Hygienická opatření – otázky s tím spojené jsme probrali na farní radě, zatím nebudeme zavádět další opatření, uvidíme, jak se bude vyvíjet situace. Pokud jde o pozdravení pokoje, pozdravme se navzájem pokývnutím (podáním ruky nebo políbením jen s nejbližšími -:).
  • Ve středu 16. září proběhlo setkání farní rady, krátká zpráva je na nástěnce. Jednou z důležitých věcí, který mi jsme se zabývali je úklid našeho kostela. velký úklid fary jsme naplánovali na dny 24.-26.9., více vám o tom řekne paní Irenka.