Slavnost Krista Krále, 22.11.2020

22.11. neděle Slavnost JEŽÍŠE KRISTA KRÁLE
24.11. úterý památka sv. Ondřeje Dung Laca, kněze a druhů, mučedníků
26.11. čtvrtek památka sv. Leonarda z Porta Maurizia, kněze
27.11. pátek památka sv. Františka Ant. Fasani, kněze
28.11. sobota památka sv. Jakuba z Marky, kněze
29.11. neděle 1. neděle adventní

  • od pondělí už jsou volně přístupné mše sv. ve všední dny (do počtu 20 osob), budou podle obvyklého pořádku. V neděli bude při mši sv. moci být pouze asistence, připojit se můžete na internetu v neděli od 9.00, odkaz na kanál YouTube je na adrese: http://bit.ly/prenosyrupre Páteční přenos mše sv. už nebude!
  • neděli bude od 10 do 11:30 hodin příležitost k návštěvě kostela, adoraci a přijetí Eucharistie. O přijetí svátostí je možné požádat také během otevření kostela při úterních a pátečních adoracích, nebo telefonicky na faře či přímo u některého z kněží.
  • Adorace – díky posunutí zákazu vycházení na 11 hodinu budou moci adorace opět končit až ve 22 hodin. Tento týden bude ještě i úterní adorace, zda  bude v prosinci pokračovat jen páteční (18:30 – 22), nebo i úterní, ještě dáme vědět podle zájmu.
  • za minulý týden se vybralo (v pokladničce v kostele) 4.680,- Kč.
  • Výuka náboženství – od pátku 20.11. je už obnovena výuka náboženství pro 1. a 2. třídu, další ročníky by měly být otevřené od 30.11. Sestra Jana a br. Bernard o tom budou informovat přímo rodiče.
  • Adventní věnce – příští týden už je poslední neděle tohoto církevního roku a další už začneme nový. I letos vás zveme k výrobě adventních věnců u nás na faře ve dnech 27. a 28. 11., bude třeba se ale na tuto akci přihlásit – a to do úterý 24.11. –  buď telefonicky, nebo pomocí tabulky na internetu. Další informace jsou na plakátku. Věnce pak budou požehnány při nedělní mši svaté.
  • Perníkový Betlém – jak už jsem psal, sestry nás zvou k vytvoření perníkového Betlému pro náš kostel. Při výrobě figurek je možné uplatnit fantazii a klidně vytvořit třeba váš dům, rodinu, náš kostel… další informace jsou na internetu, nebo je možné se zeptat sestry Jany na faře. Po Vánocích Betlém slavnostně sníme 🙂
  • Červená středa – 27. 11. je dnem proseb za pronásledované křesťany – jsme vyzváni pamatovat na naše bratry a sestry, kteří po celém světě trpí pro svou víru. Kromě modlitby je možné vyjádřit solidaritu červeným světlem (v okně, nebo třeba před domem…).