Ohlášky 3. adventní neděle, 13.12.2020

13.12. neděle 3. neděle adventní, Radostná
14.12. pondělí památka sv. Jana od Kříže, kněze a učitele církve
20.12. neděle 3. neděle adventní

  • mše sv. budou v obvyklém pořádku. V neděli bude navíc ještě mše sv. v 10:30, abychom splnili požadavek maximální třetinové obsazení míst v kostele. Nadále bude mše sv. v 9 hodin přenášená na internetu. Pokud přijdete na mši s dětmi, mohou vzít se sebou lucerničky a přinést je spolu s námi v průvodu k oltáři.
  • v pátek 18.12. bude v 6:30 letošní poslední rorátní mše. Prožíváme ji při svíčkách, můžete přinést i vlastní lucerničku. Po mši pak jste zváni na zahřátí a na malé pohoštění do farního sálu. Večer pak bude pravidelná páteční adorace od večerní mše do 22 hod.
  • V sobotu se rozloučíme s naším zemřelým bratrem Antonínem OFM. Děkuji za všechny projevy účasti i vzpomínky na něj! Všem nám bude moc chybět a rádi bychom vám umožnili být přítomni, účast na mši sv. je však bohužel omezena (a nevíme, jestli nedojde ještě ke zpřísnění). Počítejte tedy s tím, že přednost dostanou kněží, bratři, rodina a nejbližší přátelé. Průběh můžete sledovat na internetu, nebo se připojit k pohřebnímu průvodu po jejím skončení (kolem 12 hodiny). Zádušní mše sv. bude také sloužena příští neděli v 16 hodin v kapli Panny Marie U Obrázku.
  • Ještě nevíme, jak budou moci být bohoslužby o Vánocích, jistě nebude v našem kostele Půlnoční bohoslužba ve 24 hodin – místo toho bude velká bohoslužba na náměstí Dr. E. Beneše. Zajistíme však otevřený kostel na Štědrý den i ve dnech následujících, přitom vás také poprosíme o službu hlídání v těchto dnech.

Úvodní foto: ráno 9.12.2020