Ohlášky 26. neděle v mezidobí, 27.9.2020

27.9. neděle 26. neděle v mezidobí
28.9. pondělí slavnost SV. VÁCLAVA, MUČEDNÍKA, hlavního patrona českého národa
29.9. úterý svátek sv. Michaela, Gabriela a Rafaela, archandělů
30.9. středa památka sv. Jeronýma, kněze a učitele církve
1.10. čtvrtek památka sv. Terezie od dítěte Ježíše, panny a učitelky církve
2.10. pátek památka svatých andělů strážných
4.10. neděle slavnost SV. FRANTIŠKA, ZAKLADATELE TŘÍ ŘÁDŮ

  • Protože jeden z členů naší františkánské komunity měl pozitivní test na nemoc covid 19 (výsledky přišly v sobotu pozdě večer), bude celá naše komunita v karanténě minimálně po dobu 10-ti dnů. Na sv. Václava, 28. září, bude mše v 9 hodin. Dále budou mše svaté v obvyklém pořádku, budeme se snažit zajistit kněze odjinud.
  • Příští neděli bude slavnost sv. Františka. Mši sv. budou sloužit Otcové dominikáni, slavnost Transitu, která se pravidelně koná 3. října, musíme letos bohužel zrušit.
  • minulou neděli se při sbírce vybralo 4.240,- Kč. Sbírka bude odeslána na Svatou zemi.
  • V sobotu 10.10. budou v našem kostele oddáni Daniela Cvejnová a Radek Řezníček z Liberce. Přejeme jim do společného života Boží požehnání a pomoc a vše dobré!
  • Formace služebníků – spolu se sestrami bychom chtěli nabídnout cyklus pravidelných večerních setkání jednou za měsíc, která bychom chtěli zaměřit na přípravu ke službě v církvi. Procházeli bychom různá témata a setkání by mělo teoretickou i praktickou část. Určeno je pro ty, kdo už v našich farních společenstvích slouží (nebo by se rádi do nějaké služby zapojili). První setkání bude 14. října v 19:30, místo ještě upřesníme. Zájemci se mohou hlásit do 4. října u br. Bernarda na mail bernard@ofm.cz.