Ohlášky slavnost sv. Františka, 4.10.2020

4.10.   neděle    slavnost SV. FRANTIŠKA, ZAKLADATELE TŘÍ ŘÁDŮ 

7.10.   středa    památka Panny Marie Růžencové

11.10.   neděle    28. neděle v mezidobí

  • I když naše františkánská komunita bude v karanténě až do 8.10., mše svaté budou v obvyklém pořádku. Moc děkuji za kněze, kteří nás ochotně a obětavě zastupují!
  • Od pondělí 5.10. začíná platit nouzový stav. Bohoslužeb se zatím, Bohu díky netýká, kromě počtu 100 účastníků (mimo kněží a asistence) a zákazu společného zpěvu. Trvat má zatím dva týdny.
  • Místo zpěvu bychom se na závěr mše sv. mohli vrátit k modlitbě Pod ochranu tvou a Svatý Michaeli, archanděli, jak doporučil papež.
  • Také by v pátek 9.10. měla začít výuka náboženství – počítáme s tím, konkrétní informace dostanou rodiče dětí na mail. Pokud máte nějaké dotazy, obraťte se telefonicky na sestru Janu OSF.
  • minulou neděli se při sbírce vybralo 3.250,- Kč.
  • V pondělí 5.10. nás zve Křesťanská akademie na besedu Víra a nevíra v (ne)obvyklé době. Bude se konat nakonec online přes Microsoft Teams (https://tuni.tul.cz/kalendar/id:112314)

Formace služebníků – spolu se sestrami bychom chtěli nabídnout cyklus pravidelných večerních setkání jednou za měsíc, která bychom chtěli zaměřit na přípravu ke službě v církvi. Procházeli bychom různá témata a setkání by mělo teoretickou i praktickou část. Určeno je pro ty, kdo už v našich farních společenstvích slouží (nebo by se rádi do nějaké služby zapojili). První setkání bude 14. října v 19:30, místo ještě upřesníme. Zájemci se mohou hlásit do 4. října (to je do této neděle!) u br. Bernarda na mail bernard@ofm.cz.