Velikonoční hra pro děti

Pro děti připravujeme vícedenní velikonoční hru Velikonoční putování, která může pomoci prožít tyto dny. Hra má dvě části. (popis hry níže)

Bílá sobota – vzkříšení

Skládačku i hru na chybějící písmenka najdete zde: https://drive.google.com/drive/folders/19i106X4IlzQ2ZrxiDxzPh-eJ1l4wAvMg?usp=sharing

Velký pátek

Barevný kříž k podlepení nebo černobílý k vybarvení najdete zde: https://drive.google.com/drive/folders/1Dd8c6WwtwVRcwUPCkD_qthijniR88w8D?usp=sharing

Zelený čtvrtek

Vystřihovánky jsou ke stažení zde: https://drive.google.com/drive/folders/1sQQiMBOzE1P0UFC1m9CM_nHtBtbKuc1C?usp=sharing

Části hry jsou tyto:

1. Putování po libereckých místech spojených s ukřižováním a vzkříšením Krista. Na každém místě budou děti hledat malou kartičku s částí šifry. Místa jsou tři: Kostel v Ruprechticích, kde si budeme připomínat mytí nohou učedníků, sousoší Kalvárie vedle kaple U Obrázku v Ruprechticích, která připomíná Kristovu smrt, a kostel Povýšení sv. Kříže, který připomíná vzkříšení (je vedle něj Boží hrob). Tyto místa lze navštívit kdykoliv během 14 dnů. Kromě hledání kartičky se mohou děti na místě pomodlit, např. kousíček křížové cesty U Obrázku nebo nějak uctít kříž u kostela sv. kříže. Kartičky vypadají přibližně takto, děti ať je tam nechají, jen si je třeba obkreslí, vyfotí apod. V případě, že kartička zmizí, volejte br. Bernardovi na 733 741 936.

Kartička se šifrou, velká je cca 2,5 cm

2. Na Zelený čtvrtek, Velký pátek a Bílou sobotu ráno se na této stránce a také na našem YouTube kanálu objeví krátké video o tomto dni. V něm se dozvíme, co se dělo v tento den, možná si zahrajeme nějakou hru nebo děti dostanou nějakou výzvu na den. V každém dílu bude také ukryta kartička s částí šifry.

Těšíme se na setkání při velikonočních obřadech i takto na dálku 🙂

Hrací plán je zde, pravidla jsou vysvětlená i ve videu níže.

Hrací plán