Carlo Acutis – Boží ajťák

2. října nám do farnosti doputují ostatky blahoslaveného Carla Acutise, patrona mladých  a také člověka, který zasvětil život Bohu. Tento mladý muž byl velkým nadšencem do výpočetních technologií a přemýšlel o tom, jak jich využít k šíření své víry. Carlo žil pro druhé, zajímal se o utlačované a přehlížené. V patnácti letech však onemocněl leukémií a záhy na to zemřel. 

Jeho život nám může být inspirací jak posouvat své hranice, oživit víru nebo jen začít přemýšlet o svém životě jinak. Připravili jsme pro vás aktivitu, pomocí které se chceme na tuto významnou událost připravit.

  • Připravme se na tuto významnou událost naší farnosti tím, že se dozvíme jak Carlo žil, jaké měl starosti, přátele, jak prožíval svátost eucharistie, modlitbu a svoji víru.
  • Od neděle 10. září bude možné zakoupit si v kostele Carlův krátký životopis v brožované knížce, která může oslovit jak mladé lidi, tak ty dříve narozené.
  • Až do poloviny října bude probíhat každou neděli soutěž o ceny. Lístečky se svým jménem a odpovědí na 2 otázky z Carlova života vložíte před mší svatou do dřevěné truhličky vedle ambonu. Po mši svaté budou vylosovány a odměněny správné odpovědi. Do soutěže se mohou zapojit děti i dospělí.

Pro zájemce o Carlův život přidáváme odkaz na dokument o jeho životě (v češtině):