Aktuální opatření kvůli koronaviru

Milí přátelé, bratři a sestry, moc vás zdravím a přeji pokoj a dobro!

Opět se nám změnila situace. Po vyhlášení karantény pro celou naši zemi nám Otec biskup doporučil zrušení všech bohoslužeb i setkávání do konce karantény. 

Podmínky karantény umožňují individuální duchovní službu (např. svaté přijímání, zpověď, modlitba,..), takže nás neváhejte kontaktovat (více ZDE)

Mše svaté v našem kostele nebudou, pokud karanténa skončí v úterý 24.3. ráno, byl by pak pořad mší svatých tak jak předtím – tedy od pondělí do čtvrtka v 8:30. Ruší se také všechna ostatní pravidelná setkání.

Neznamená to ale, že je nám Pán Bůh více vzdálen, naopak. V každé situaci, a především v těžkých dobách můžeme více pociťovat a zažívat jeho blízkost a pomoc!

Máte tedy nejen možnost sledovat mše svaté pomocí sdělovacích prostředků, ale také se sami scházet v rodině a společně se učit modlit, vytvářet si vlastní „domácí“ bohoslužbu.

A jistě je to i vzácný čas k tomu, abyste obnovili vzájemné vztahy v rodinách, mohli spolu více být, něco i společně podnikat.

Znovu vám připomínám staré a opuštěné lidi – pokud víte o někom takovém ve svém okolí, je to příležitost k nabídnutí jim pomoci, nebo pokud sami nemůžete – napište nám na farnost a pokusíme se nějakou pomoc zajistit.

V příloze vám posílám jednak další inspiraci k domácí bohoslužbě (tentokrát od P. Špilara), modlitbu papeže Františka a také text žalmu 91 (podle překladu ze starého breviáře), který mám moc rád a který nás vede k veliké důvěře v Boží ochranu a pomoc.

Ať vám všem žehná!

Jeroným Jurka ofm
administrátor farnosti Liberec – Ruprechtice

Ke stažení: